Ostatnia aktualizacja: 13 czerwca 2026 r.
Ta strona wyjaśnia, w jaki sposób użytkownicy aplikacji TachoMobile 2 mogą zażądać usunięcia danych powiązanych z ich kontem oraz zsynchronizowanych danych w chmurze.
Użytkownicy mogą trwale usunąć zsynchronizowane dane z chmury bezpośrednio w Aplikacji, korzystając z funkcji usuwania kopii zapasowej w chmurze, która jest dostępna w ustawieniach synchronizacji.
Usunięcie kopii zapasowych w chmurze powoduje całkowite usunięcie danych przechowywanych w usługach Firebase powiązanych z kontem synchronizacji użytkownika.
Jeśli chcesz poprosić o usunięcie danych powiązanych z logowaniem Google (Google Sign-In) oraz synchronizacją Firebase, skontaktuj się z programistą pod adresem:
W treści wiadomości prosimy o podanie adresu e-mail powiązanego z kontem Google używanym do synchronizacji, abyśmy mogli zidentyfikować i przetworzyć Twoje żądanie.
Na Twoje żądanie trwale usuniemy zsynchronizowane dane z chmury powiązane mit Twoim kontem, w tym:
Dane przechowywane lokalnie na Twoim urządzeniu nie są automatycznie usuwane w ramach tego procesu.
Możesz usunąć dane przechowywane lokalnie w dowolnym momencie poprzez:
Żądania usunięcia danych są przetwarzane w rozsądnym terminie i zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Niektóre zobowiązania techniczne lub prawne mogą wymagać od nas zachowania ograniczonych informacji, jeśli jest to wymagane przez prawo.
TachoMobile 2 korzysta z logowania Google (Google Sign-In) oraz Firebase Authentication w celu zapewnienia opcjonalnych funkcji synchronizacji w chmurze.
Zgłoszenie żądania usunięcia zsynchronizowanych danych z chmury nie powoduje usunięcia konta Google użytkownika. Usunięte zostaną wyłącznie dane powiązane z usługami synchronizacji TachoMobile 2.
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące usuwania konta lub danych, skontaktuj się z nami: